Pečená jehněčí plec
Ingredience:
1 jehněčí plec
2 stroužky česneku
1 kus zázvoru
1 vrchovatá lžíce kmínu
1 špetka kurkumy
1 špetka soli
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
1 špetka kajenského pepře
1 lžíce petrželky nebo koriandru
Jehněčí plec vyndejte z lednice 30 minut před samotnou přípravou pokrmu
Stroužky česneku a zázvor oloupejte a nastrouhejte. Přidejte olivový olej, kmín, kurkumu a sůl. Jehněčí plec obalte v této směsi.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 60 minut.
Mezitím si do menšího hrnce nalijte med, přidejte chilli a mírně prohřejte.
Po 60 minutách vyndejte jehněčí plec z trouby a potřete jí touto směsí s chilli a medem.
Zbývá jen vrátit plec na 30 minut do trouby (stále předehřáté na 180 stupňů) . Jakmile je plec upečená, nechte ji deset minut odpočívat pod hliníkovou fólií, aby nevychladla. Už jen posypejte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.