PEČENÉ JEHNĚČÍ KOLÍNKA
Ingredience:
1- 4 jehněčí kolínka
2- Koření - 1 čajová lžička soli, pepře a bylinek smíchaných dohromady.
3- 1 hrnek jehněčího vývaru – Pokud máte jehněčí vývar, K přípravě potřebujete morkové kost.
4- Čerstvé bylinky - 3 snítky rozmarýnu a 3 snítky oregana. Pokud nemáte rozmarýn, poslouží tymián.
S tímto receptem budete mít gurmánskou večeři v 4 jednoduchých krocích!
Připrava
Nejprve umístěte 4 jehněčí kolínka do zapékací mísy. Potřete je nebo potřete 2 lžícemi olivového oleje. Ujistěte se, že získáte všechny strany. Poté bohatě dochutíme směsí po 1 lžičce soli, pepře a provensálských bylinek.
Pečeme při vysoké teplotě. Vložte jehněčí maso do trouby, než bude horké, a zahřejte ho na 450 °F (232 °C). Maso necháme péct při vysoké teplotě odkryté 15 minut. Poté maso vyjměte z trouby a snižte teplotu trouby na 325 °F (163 °C).
Přidejte zbývající přísady. Až trouba trochu vychladne (otevření dvířek trouby může tento proces urychlit), přidejte do pekáče 1 hrnek jehněčího vývaru, 6 stroužků prolisovaného česneku, 3 snítky rozmarýnu a 3 snítky oregana. Zakryjte jej fólií, aby bezpečně těsnil a udržoval páru uvnitř.
Pečte nízko a pomalu. Zakryté jehněčí kolínka vrátíme do trouby a necháme 2 hodiny opékat.
Sloužit. Jakmile jsou hotové, vyjměte je z trouby a ihned podávejte. Při podávání nalijte na jehněčí maso šťávou z pánve.