Pečený Flank Steak
Ingredience:
Flank Steak
Stroužky česneku
Sůl
Pepř
Rozmarýn
Olivový olej
PŘÍPRAVA
Krok 1
Flank steak položte na plech a z obou stran osolte. Dejte hrst kuliček pepře na prkénko a rozdrťte je pevným zatlačením na dno pánve (nebo použijte mlýnek na koření nebo hmoždíř a paličku, aby byl pepř hrubě namletý). Odměřte 1 lžíci drceného pepře a posypte obě strany steaku. Odstraňte listy z rozmarýnu. Maso z obou stran rovnoměrně posypte rozmarýnem a plátky česneku. Pokapejte 4 lžícemi olivového oleje, poté masírujte rukama, aby se olej rozetřel, na povrch vtlačte pepř, rozmarýn a česnek. Nechte hodinu při pokojové teplotě (nebo nechte několik hodin v chladničce a před pokračováním nechte ohřát na pokojovou teplotu).
Krok 2
Mezitím rozehřejte troubu na 450 stupňů. Umístěte dostatečně velkou litinovou pánev nebo pekáč, aby se do něj vešel steak, na horní mřížku. Nechte pánev zahřívat alespoň 30 minut.
Krok 3
Opatrně vložte flank steak do pánve a zavřete dvířka trouby. Po 5 minutách steak otočte (měl by být zespodu dobře propečený) a pečte tak dlouho, dokud se na povrchu steaku neobjeví šťáva, u středně propečeného masa ještě 3 až 4 minuty. Steak vyjměte a nechte 10 minut odpočívat na řezbářském prkénku.
Krok 4
Maso nakrájejte diagonálně proti srsti na tenké plátky. Nakrájené maso rozložte na velký talíř a obložte rukolou. Škrabkou na zeleninu naškrábejte na rukolu asi 2 unce sýra. Pokapejte trochou olivového oleje a ozdobte měsíčky citronu.